Ea

19 March 2011 § 5 Comments

Incerca sa se concentreze asupra cuvintelor pe care le citeste…

-da te rog mai incet, te rog! Calm, simplu, frumos.

Nu putea sa se concentreze, nu putea intelege ce scrie acolo…avea gindurile departe, se gindea la ce face ea ce spune cartea ceea, ce a scris autoarea, incerca sa nu sa se uite la numarul paginii. O interesa cartea, o interesa ce vorbea cartea, doar nu era pregatita s-o citeasca, sau nu era predispusa in a o citi. A citito intro seara, era mica…nu ca nu a inteles nimic, dar ar fi putut sa inteleaga mai mult.

A inchis televizorul care vorbea fara sens, ea citea, mama iesise din camera, ca de fiecare data nu-l stinse. “Power”…BUF!! Nu-i.

Tacere, caldura, lumina de la becul de alaturi. Nu mai dorea sa citeasca. Incepuse o alta carte, a inceput sa-i placa, dar se saturase. S-a incalzit cu un ceai, apoi a mincat un mar si s-a asezat la calculator.

Nimic. Tacere si acolo. Azi nu s-a gindit la el. Era ziua ei, era simbata. Azi nu are de ce sa se gindeasca la cineva; doar la cartea albastra care a inceput s-o descopere, ii era lene sa continue.

“-de ce sa primesc ceva?? Nu merit!”

“-meriti, nu esti mai rau decit cineva, care crede ca merita”

“-tu meriti multe”

Off, cit de des aud fraza asta, anume de la el…crezi ca nu stiu??

“-stiu ca multe merit”

“-fraza asta ne v temu…noapte buna mos craciun”

Si stia ca merita…a citit carte despre aceea ca merita multe, trebuie sa faca doar ceva ca sa obtina ceea ce merita.

Si nu era fetita ceea care purta roz. Nu era acea care umblase la pian, sau balet. Nu era fetita ceea care asculta sunetele diverse emise de una si aceeasi clapa. Nu era fetita care repeta o miscare ore intregi, sau facea plié-uri sau intindea mina, cu un pendantism mostenit. Nu era fetita cu un coc impecabil in crestet si cu stralucire in par.

Nu fuma. Nu cinta la chitara. Nu avea prieteni baieti mai mult decit fete. Nu purta doar ghete si parul prins si pantaloni largi. Nu era fata care raspundea la profesori sau injura la orice pas.

Mergea cu capul in jos. Nu-i placea vintul, ca-i dadea bretonul la o parte si-i lacrimau ochii. A avut o copilarie adevarata, cu sanie, cu tigari, cu zile in care se udau cu copii, cu pitarde, cu cirese furate, cu paznici prostiti, cu bastonase dulci, cu minciuni, cu papusi, cu skateboard-uri…Ii placea pianul si opera. Asculta rap romanesc si rus, necenzurat, sincer. Astepta cu nerabdare vara, vacanta. Invata, uneori, cu placere enorma. Dansa mai inainte mai mult decit acum, insa cind are nevoie, se ridica si danseaza. Putea sta simplu ascultind un cintec, si putea dansa nebun, inecata in cintec, plecata departe de aroganta si fumul clubului. Ii placea fumul, nu-l suferea in cantitati insuportabile si cind alt cineva nu-l suferea. Inota. Se impunea sa inoate. Atunci era singura si se gindea doar la distanta ramasa pina la perete si la respiratie. Purta rochii si se simtea feminine. Avea bratari negre,cu tinte, care-i dadea o incredere si placere de a fi diferita de ieri. Nu scria cu diacritice, uneori scriia gresit. Ura agramatismul si greselile super vizibile. Vrea sa mearga pe drum frumos, sa trezeasca invidie in femeie si dorinta in barbat. Statea pe invizibil. Nu placea sa fie deranjata. Deranja cind ea avea nevoie. Vorbea doar cu ei, nu cu toti.

Era frumoasa si rea. Lucra la felul de a fi mai frumoasa si mai putin rea.

Era doar un copil care, nu demult, realizase ce-si doreste de la viata. Era un nimeni pentru cineva, pentru tine. Va fi un totul pentru cineva, pentru tine.

Advertisements

§ 5 Responses to Ea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Ea at Margantzovka's Blog.

meta

%d bloggers like this: