Nu stinge focul care-ti da viata!

11 April 2011 § 7 Comments

Stii, ai un foc in tine, un foc care arde cu atita dorinta si speranta, speranta de a nu se stinge vreo data. Stii, suntem niste luminari aprinse, unii suntem stinse, altii suntem luminari care au disparut.

Oamenii sunt niste luminari. Fiecare aprindem una atunci cind avem nevoie de lumina. O aprindem doar in intuneric. Nu o aprindem cind afara e ziua sau cind este electricitate.

Erau doua luminari in intuneric. Una s-a stins. Cealalta a ramas singura. Singura in intuneric. Cealalta a dat tot ce a avut de dat. Cea care a ramas sa arda s-a temut de singuratate si intuneric. A incetat sa mai arda la jumatate din viata sa. A aparut curentul si au pus-o in sertar. Au uitat de ea. Asa suntem si noi oamenii, murim la 30 de ani. Murim pierzindu-ne speranta si impritenindu-ne cu frica. Altii mor mai inainte. Altii mor odata cu venirea mortii. Ca prima luminare care s-a terminat. Ne temem, ne este frica si nu credem in noi. Pilpiim in intuneric. Ne agitam. Ne irosim.

Unele luminari termin sa existe atunci cind vine lumina.

Altele se termin. Ajung ceara pe lemn si sunt strinse, sterse, lasind totusi o urma pe masa, sau in inima cuiva.

Si sunt alte luminari. Care ard. Care dau foc la toata casa. Care se aprind prin moarte si reinvie in ceva frumos si de neuitat. Sunt luminari care dau viata la foc. Luminari care sunt foc.

Tu te-ai teme sa stai singur in intuneric? Te-ai teme sa vezi doar negru si sa cutremuri la fiecare zgomot, soapta, bataie de inima? Sau vei avea nevoie de o luminare? Care sa-ti dea lumina, cit si cea mai mice, insa lumina sa fie.

Suntem niste luminari de care isi aduc aminte doar cind au nevoie de noi. Stii, o ora poate schimba multe. O clipa poate intoarce viata spre un nou drum. Atunci cind vei fi aprinsa, arzi. Stiu ca te vei impotrivi si va trebui sa fii pregatita pentru ardere. Cind vei fi aprinsa, da tot ce poti din tine. Arde pina la ultima bucatica, picatura de ceara. Nu astepta curentul, pentru ca atunci cind va aprea vei fi stinsa. Iar el poate aparea in orice clipa. Traieste ca-n ultima ardere. Nu uita sa lasi o urma in casa. Nu te opri la jumatate de drum. Daca ai fost aprinsa, cineva are nevoie de lumina si caldura ta.

Advertisements

§ 7 Responses to Nu stinge focul care-ti da viata!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Nu stinge focul care-ti da viata! at Margantzovka's Blog.

meta

%d bloggers like this: