desire.

3 October 2011 § 5 Comments

dimineţile de iarnă sunt cele mai frumoase. sunt cele mai calde, chiar dacă ţi-e frig. aşa e alb, şi cearşaful şi podul şi afară totul, totul e alb. şi curat.
eu ador dimineţile de iarnă cînd pur şi simplu nu vreai nimic să faci, nu vreai să aprinzi calculatorul, să te uiţi în oglindă, să mănînci. nimic, doar să stai în pat şi să visezi, să miroşi iarna şi să te joci cu dorinţele, cu gîndurile despre un an nou.

şi în dimineţile celea poţi să faci orice, poţi să mai dormi, că nu ai unde fugi, poţi să mai cînţi că mama se satură de somn, poţi să mai plîngi…şi parcă în dimineţile de iarnă nu poţi plînge a tristeţe, singurătate, a nevoi…parcă plîngi de bucurie, de perfecţiunea care te înconjoară. să dormiţi iarna în cearşafuri albe, pentru că e păcat să te trezeşti într-o dimineaţă frumoasă de iarnă, într-un pat cu floricele şi cerculeţe…

şi apoi urmează zilele alea de iarnă, cînd poţi să brodezi, să citeşti, să bei ceai, să te uiţi la filme, care merg în fiecare an, să citeşti bloguri, care scriu despre o altă iarnă şi alte dimineţi de iarnă. poţi fugi prin casă doar în cămaşă scurta şi ciorapi groşi de lînă, pîn’ la bucătărie să pui apa la fiert.

şi parcă oricît de mult nu ai urî iarna, nu poţi spune una ca asta despre dimineţile ei. dimineţi de iarnă. sună perfect. şi mirose la fel. perfect. curat.

Advertisements

§ 5 Responses to desire.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading desire. at Margantzovka's Blog.

meta

%d bloggers like this: