Violenţa domestică.

31 October 2011 § 4 Comments

Eu nu înţeleg bărbaţii care ridică mâna la femei. Nu înţeleg şi nici nu doresc să o fac pentru că este supranatural pentru mine.
Zilnic sunt bătute, înjosite femei, doar pentru faptul că sunt femei şi sunt mai slabe şi mai neputincioase decât bărbaţii.

Cred că fiecare ne alegem modul de viaţă şi atunci când se ridică mâna asupra ta, trebuie să-ţi strângi hainele, să-ţi iai copilu şi să închizi uşa după tine, pentru totdeauna. Nu pot să vorbesc despre femei care se lasă maltratate şi violate fizic, moral zilnic, pentru că nu îmi închipui cât trebuie să fii de neraţională ca să te laşi omorâtă treptat. Cel mai straşnic e totuşi când copilul asistă sau şi mai rău, este şi el brutalizat….indiferenţa mamei aici cel mai tare doare.

Dacă nu pleci din familie, pentru că “n-ai unde”, “n-ai cum”, “n-ai la cine” atunci nu eşti bine informată, nu eşti bine crescută şi motivată. Dacă viaţa ta liberă şi copilul tău sănătos nu prezintă o motivare esenţială…atunci nu poţi fi numită femeie, mamă, fiică. Pentru că femeia nu-şi va permite să fie înjosită de bărbatul pe care l-a ales. Pentru că mama nu-şi va permite ca copilul său s-o vadă cu vânătăi de la tata. Pentru că fiica nu-şi va permite ca copilul mamei să fie făcut de nimic în propriul cămin.

Nu-mi doresc că judec, să condamn ci să susţin cumva femeile care suportă o astfel de viaţă conjugală. Adresează-te la apropiaţi, la instituţiile competente, divorţează şi începe viaţa de la zero. Ne este frică pentru că nu ştim ce să facem în continuare, nu ştim cum să fim singure şi independente. Ştiu persoane care au unele dificultăţi fizice în a face orice, care nu se pot bucura pe deplin de viaţă însă, care nu se tem să trăiască singure, să educe copilul de sine stătător şi să muncească, pentru că uneori oamenii mai limitaţi fizic ajung mai sus decât cei care au toate posibilităţile de a trăi frumos şi mult, mult mai simplu.(despre asta cred că fac un post aparte)

Ca o concluzie vreau să zic că depinde de fiecare din noi modul în care vrem să trăim. Dacă crezi că e normal aşa ceva gândeştete la băiatul tău care va bate o femeie sau gândeştete la fata ta care va ajunge unde eşti acum, deoarece pentru ea asta e normal şi suportabil.

Sunt ţări în care femeile nu au drepturi. Şi sunt femei care pur şi simplu nu au nevoie de ele.

Advertisements

§ 4 Responses to Violenţa domestică.

 • Trudi says:

  câtă dreptate ai … și nici eu de multe ori nu-mi explic cum poți să accepți asta numai pentru faptul că ție frică, că nu știi unde poți pleca, că te temi că ai să mori de foame, că poate atunci, și atunci, și atunci, și încă o sută de atunci, a fost nervos, sau poate eu am vorbit prea mult sau oricare alte motive stupide care nu îndreptățesc nicidecum acest comportament. Eu 10 copii dacă o să am o să plec oriunde :), deși îmi doresc vreo 5 .

 • nabiyafly says:

  într-adevăr e trist, doar că femei puternice şi emancipate sunt numai cu vorba iar la acţiuni să ajungă e limitată de frică, frică de pierderea oricărui sprijin, cred că ar trebui sa se înteleaga insaşi partea pozitivă a încetării acestor violenţe, lucru ce puţini o fac
  niciodata sa nu zici niciodată, dar ştiu că viitorul meu soţ o să cunoască din timp că cum se ridică mîna la mine şi-a luat castrafuţele şi să uite drumul înapoi…

 • Tot mai multe bloggeritze abordeaza acest subiect. Pe de o parte ma gindesc ce bene e ca ne`am nascut in sec XXI, pe de alta realizez ca inca mai sunt frecvente astfel de cazuri.
  Nu trebuie de rabdat – spune !!

 • shockchat says:

  nustiu daca pe un barbat articolul l-ar fi zguduit , dar pe o femeie la sigur…aii scris niste cuvinte care dor…si dor pentru ca sunt adevarate…”Sunt ţări în care femeile nu au drepturi. Şi sunt femei care pur şi simplu nu au nevoie de ele.”…. 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Violenţa domestică. at Margantzovka's Blog.

meta

%d bloggers like this: