Totem

17 January 2012 § 2 Comments

Încă ţi-e a juca?
Nu te-ai săturat de jocul acesta continuu, în care o lege spune că trebuie să respecţi o mulţime de legi, toate legile, fără să dai întrebări, fără să-ţi apară gînduri şi proiectări noi? Jocul acesta se va termina cînd vei muri, cînd ţi se va opri inima să simtă şi mintea să gîndească. Pentru că jocul acesta simplu se numeşte “viaţă” şi sunt mai muţi cîştigători în el şi mulţi care nu duc jocul la capăt. Pentru că, să fim cinstiţi, are prea multe legi şi reguli, iar unii nu rezistă şi se predau la întorsătură neplănuită a jocului.

Mereu am avut acelaşi gînd despre sinucidere, cum că nu te sinucizi fără motiv şi fiecare, măcar o dată în viaţă s-a gîndit la sinucidere. şi ştiu că tu ţi-ai găsit motive să rămîi în joc , măcar pînă la o partidă anumită. Iar viaţa merită trăită. Cu toate nevoile, în ciuda tuturor vicisitudinilor, sunt momente, zile, ore, pentru care ai da orice, pentru că viaţa nu e uşoară şi nu este viaţă fericită, sunt momente fericite.

Pe lîngă toate, mai e şi scurtă. E ca un parc toamna. La început e plin de copaci galbeni, frumoşi, dar cu timpul devine trist şi pustiu. Iar tu nu observi absolut nici o schimbare între început şi sfîrşit. Te opreşti la început să admiri copacii coloraţi. Şi ajungi în momentul în care realizezi că nu a mai rămas o frunză pe toţi copacii. Priveşti în jur, iar totul e schimbat, totul e trecut, totul e trăit şi atunci realizezi că ai pierdut tot jocul, pentru că a fost ca o plimbare în parc, în două luni diferite a toamnei.

Şi atunci doar cînd mai priveşti albume cu fotografii îţi stă un nod în gît, la cît de frumos a fost totul şi totul ce e frumos trece ca un vis.

Eu te îndemn să-ţi joci jocul după propriile reguli, pentru că oricum în viaţa următoare nu-ţi vei aminti nimic, mai nimic. Iar atunci poţi fi pisică şi nu vei avea posibilitatea să te joci cu cîinii sau să-ţi cumperi o îngheţată cînd ai pofta mai mare.

Advertisements

§ 2 Responses to Totem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Totem at Margantzovka's Blog.

meta

%d bloggers like this: