Note scrise cu gînduri-taboo…

12 May 2012 § Leave a comment

Nu e de vină nici un suflet pentru viaţa pe care tu o duci şi viaţa pe care o duc ei.

Nu trebuie să urmăreşti obsesiv oamenii frumoşi, să construieşti poveşti în mintea ta, cum că vorbeşti cu ei, dansezi cu ei, eşti ceea ce sunt ei…sau scrii o carte despre dînşii. Nu merită să scrii cărţi pentru că doreşti să scrii o carte. Nu va fi citită de nimeni. Nu va fi citită de nimeni, doar pentru simplul fapt că cartea aceasta a fost pur şi simplu scrisă, şi nu trăită sau dansată.

Nu va impresiona pe nimeni povestea ta, pentru că tu nu ai despre ce vorbi, înafară de ceea ce simţi, ce temeri ai, ce aspiraţii şi cît de mult te sufocă uneori totul. Şi nimănui nu-i va păsa că pe tine te sufocă totul. Uneori! Nobody will give a shit pentru faptul că tu urăşti sistemul, urăşti viaţa ta de acum sau urăşti ceea ce faci. Iar tu faci foarte multe. Foarte multe lucruri inutile. Inutile, din puct de vedere a alegerii mometului şi timpului în care le faci. Iar acum, în mai, cînd aerul miroase a salcîm şi puful din aer te scoate din sărite, tu eşti cea mai leneşă şi dezorganizată persoană.

Nimănui nu-i va păsa de tine atîta timp cît tu nu asculţi ceva anume. Tu asculţi doar muzică frumoasă, de orice gen. Iar acest “de orice gen” îi scoate din sărite pe oamenii care ascultă muzică de vreun anumit gen. Tu doar asculţi muzică frumoasă, pentru că sufletul tău s-a urîţit de cîţiva ani şi poate e doar perioada aceasta, de care nimănui nu-i pasă. Chiar dacă toţi trec prin această etapă, nimănui nu-i pasă, pentru că ei au trecut de momentul dat.

Şi poate dacă nu ai avea atîta noroc în viaţă, ai fi mai silitoare şi mai de treabă şi mai puţin lenesă. Pentru că tu nu eşti deloc persoana mai puţin leneşă şi mai mult sîrguincioasă.

Nimănui nu-i va păsa că tu urăşti cel mai mult nedreptatea şi ignoranţa. Pentru că fiecare îşi face sieşi dreptate şi fiecare are adervărul său. Iar ignoranţa nu e predominantă în viaţa nimănui, pentru că nimănui nu-i pasă ce este ignoranţa şi cu ce culoare de pantofi se poartă.

Tu eşti cel căruia ar trebui să-i pese, pentru că oarecum cumva e viaţa ta şi persoana ta. Şi cel mai simplu este să realizezi că nimănui niciodată nu-i va păsa. Şi cel mai simplu este să realizezi că trebuie să ţii cont doar de ce ţie îţi pasă. Iar ţie îţi pasă doar de fericire şi dreptate.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Note scrise cu gînduri-taboo… at Margantzovka's Blog.

meta

%d bloggers like this: