Bucură un copil cu o cutie de pantofi

20 December 2015 § Leave a comment

Știți melodia ceea delicioasă din reclama Coca-Cola care ne spune It’s so important to make someone happy? Nu? atunci vedeți mai jos despre ce vorbesc…

Așa-mi place cum sună melodia și vocea! O piesă minunată, care te duce cu gândul la sărbătorile de iarnă și la magia acestor săbători, pline de cadouri, momente frumoase alături de cei dragi și surprize! Vă place să primiți cadouri? Mie tare-mi place 🙂 Dar cum e să dăruiți?

În Chișinău, mai are încă loc campania Cadoul din cutia de pantofi, o practică socială străină, adusă și la noi în acest an. Totul este simplu! … to make someone happy ai nevoie doar de o cutie de pantofi sau cizme 🙂 niște lucruri utile, dulciuri, jucării, cărți pentru copiii care se bucură de o atenție deosebită doar de sărbători. Deoarece campania se petrece din data de 1 decembrie și până pe 22 decembrie, pentru multe categorii de vârstă s-au strâns deja daruri (dar puteți să le supliniți) și au fost aduse mai puține lucruri pentru cei cu vârsta de 12-15 ani.

Dacă să te gândești și să faci o inventariere prin sertare și stocurile casnice, poți găsi lucruri care vor umple cel puțin jumate din cutie:

  • lucruri de igienă personală: săpun, gel de duș, șampon, periuță de dinți, pastă de dinți, absorbante (!!!), creme…
  • cosmetice: eu am câteva lucruri în stocul de cosmetică, în așteptarea momentului când în magazine nu se va mai vinde rimel, ruj de buze și fard pentru ochi :D. Am luat totul ce am avut și le-am pus în cutie, pentru o fată de 15 ani, care tot vrea să fie frumoasă într-o zi mai specială.
  • alte lucruri uitate, care se prăfuiesc prin dulapuri și care ar fi atât de utile altcuiva: niște cercei pe care nu-i mai porți, niște mănuși considerate prea copilărești, un tricou dăruit de cineva și prea mic pentru a fi purtat, o carte citită deja, orice altceva care ar bucura un alt om!

Desigur, puteți cumpăra niște dulciuri, fructe și orice considerați că ar fi plăcut de descoperit în cutia de pantofi!

Ce vă place să primiți de sărbători? Puneți-vă în pielea unui copil de 12-15 ani și făceți o listă de lucruri care ar prinde bine și ar bucura un suflet. Inventariați dulapurile, treceți pe la magazin, scrieți o scrisoare,  că ar fi plăcut să citești și niște cuvinte calde, împachetați cutia , lipiți un sticker cu sexul și vârsta copilului căruia îi este destinat cadoul și duceți-l la orice filială Tucano sau Oliva!

Amintesc că proiectul durează până marți doar, 22 decembrie ora 18:00. Dar să știți că aveți încă timp, iar dacă considerați că două zile de lucru nu sunt suficiente, prindeți un sfat – împărtășiți ideea colegilor, mâine în pauza de masă mergeți la un magazin, împachetați totul frumos și seara după lucru duceți cutia unde trebuie 🙂 O cutie la un colectiv de câțiva oameni chiar nu este o cheltuială mare!

12400062_10208003978602436_1078453875_o

Noi mâine cu Nata mergem să umplem câte o cutie și să bucurăm niște copii!

Voi ce așteptați?

Advertisements

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Bucură un copil cu o cutie de pantofi at Margantzovka's Blog.

meta

%d bloggers like this: