Femei celebre. Zeiţa.

14 June 2011 § 1 Comment

Zeiţa.

Arhetipul Zeiţei alimentează convingerea bărbaţilor că femeia perfectă există, şi desigur acest vis rămâne viu atâta timp cât ea nu-i aparţine în întregime. El este visătorul, iar ea este visul. Comportamentul unei Zeiţe este, de fapt, ceea ce fiecare mamă a încercat să cultive în noi, atunci când eram mici, şi ne învăţa să nu ne lăsăm uşor cucerite. Pentru cele din voi care aspiră la acest titlu, v-o prezint pe Eva Peron.

Părea un înger trimis din ceruri, a trăit în Argentina, devenind Prima Doamnă, doar ajutându-l enorm pe soţul său, Juan Peron, să devină preşedinte argentinian. Cu toate acestea, ea s-a născut într-o familie săracă şi dorind să scape de mizeria în care trăia, a plecat la Buenos Aires, lucrând şi-n cabareuri, şi ca prostituată şi actriţă de mâna a doua. Atunci când a devenit amanta lui Juan Peron, pe atunci ministrul muncii, viaţa ei a luat o întorsătura nouă, devenind una din cele mai celebre femei din lume.

Primea oameni mari în casa sa, a deschis o fondatie, a devenit o icoană culturală a Argentinei, a scris o carte(poate mai multe) şi i-a fost dedicat un film, unde a fost „jucată” de Madonna.

Avea o „înfăţişare fragilă, dar cu o voce puternică”(soţul, Juan Peron), este cea care interpretează cunoscuta piesă “Don’t Cry for Me Argentina”, care a devenit un imn internaţional prin care se identifică argentinienii, mândri de ea, de interpretare şi de cântec.

Iată care sunt lecţiile pe care trebuie să le reţii dacă doreşti sa înveţi minimul de la Zeiţa- Eva Peron:

Lecţia unu: Asigură-te că eşti la înălţime.

Zeiţa caută să menţină un avantaj fizic şi psihologic, iar aceasta înseamnă ca dacă nu eşti mai înalta decât media, v-a trebui să cauţi să fii mai înaltă. Tocurile de 12 cm, coafurele înalte şi desigur orice îi va face pe alţii să privească privind în sus la tine(aici nu-ţi fie frică de catedra de la scoală), sau admirându-te psihologic, te va ajuta. Şi nu uita că Zeiţa stă cu spatele drept şi bărbia ridicată.

Lecţia a doua: Nu-i oferi prea multă siguranţă.

Nu vorbesc despre aceea că trebuie să-l body-guard-ezi sau să sari cu cuţitul la el, ci despre faptul că trebuie să fii imprevizibilă, spontană aşa ca sa simtă că este destul de greu- dar nu imposibil- sa-ti facă pe plac.

Lecţia a treia: Îmbracă-te pentru succes.

Desigur nu trebuie să porţi coroană ca să te simţi Zeiţă, dar aspectul tău trebuie să fie demn de o regină. Secretul stă în detalii. Fii deosebită, feminină şi rafinată. Poartă rochii, fuste, haine în culori deschise şi tocuri.

Lecţia a patra: Alege-ţi cuvintele cu grijă.

Evită să vorbeşti vulgar. Experimentează expresii preţioase, sofisticate. În loc de „Mă, du şi tu gunoiul!” încearcă „Fii un scump şi du, te rog, gunoiul!”. Spui  de 2 ori mai multe cuvinte, dar cîştigi înzecit. Uneori e mai convenabil să taci, dar aici e următoarea lecţie.

Lecţia a cincea: Adoptă un aer misterios.

Tăcerile neaşteptate neliniştesc mulţimea, îi face sa moară de curiozitate să afle la ce te gândeşti. Vorbind puţin, vei captiva atenţie, vei trezi gânduri. Poţi urma şi exemplul a lui Jacqueline Kennedy, care nu vorbea…ci, de fapt, şoptea.


 

Tagged: , , , ,

§ One Response to Femei celebre. Zeiţa.

Leave a comment

What’s this?

You are currently reading Femei celebre. Zeiţa. at Margantzovka's Blog.

meta